Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Romane, já mám prosím dotaz, tedy dva. Jsou ve Švédsku komáři a jsou švédské bytosti otužilé? Každý Švéd asi nemá problém skočit ze sauny do ledem pokryté vody, si myslím tedy já. Jestlipak to tak je? To je vlastně dotazů povícero. Dan bude znát odpovědi...R^;-D

1 0
možnosti

Horste, švédský les doslova hučí. Patří to k tamějšímu koloritu. Jdeš po prašné cestě mezi nekonečnými lesy, zastavíš se a v tom to slyšíš. Les žije stovkami druhů hmyzu a miliony kusů. To způsobuje specifický zvuk. Samozřejmě mají tendenci se na tebe vrhnout. Vyhneš se tomu tím, že se zase rozejdeš, nebo lépe rozjedeš na kole. Však také odsud pochází Carl von Linné, člověk, který popsal a zařadil většinu druhů hmyzu. Sauna se týká spíš Finů. Ti bez ní nedají ani ránu. Švédi s ní taky nemívají problém, podobně jako i mnozí Češi:-)

0 0
možnosti

Ja jsem tomu tam zacal rikat Cechyjsko:)))

0 0
možnosti

Tomu tam...? A odkud na "to" shlížíte?:)

0 0
možnosti

Hodně lidí říká, že Čechomoravácislezané jsou středoevropští Švédové a něco pravdy na tom je. Vybrat ty nejlepší klady obou národů a spojit je a na druhé straně zbavit se negativů obou národů by dalo snad "nejlepší" národ na světě. Bohužel to nejde, i když já bych si to osobně přál. Moje žena, i když je česky nemluvící cizinka z velké dálky, ráda se mnou Českomoravskoslezko (to Slezsko ještě zbývá, ale možná tyo bude příští rok) navštíví, tamní letora se jí líbí.

1 0
možnosti

Dane, potvrdil ́s mojí domněnku a to mě těší. Že by ale takovouto stopu tady zanechala pouze švédská armáda za třicetileté války, se mi věřit nechce. Musí to být ještě něco daleko dřív.

0 0
možnosti

R^ nejdřív odpověď - cítím se tu fajn. Je tu nahečmaných hodně krásných míst, s lidmi si člověk rozumí nejen jazykově, protože ještě máme koumáky, vtipálky a šikulky. Co víc si přát. Škoda, že to vyfotil nešikovný nekoumák a nevtipálek, mohli jsme se dočkat balady o ho...ně.;-D PS: na vojně nám Čechům, přece Slováci říkali Švédi, takže ta Skandinávie docela sedí ;-)

1 0
možnosti

Honzo, jde o to, jestli by se ten nekoumák nejevil těm Slovákům právě, jako "Švéd", což je v tomto případě zřejmě synonymum pro "studený čumák.":-)

1 0
možnosti
Foto

Cítím se v Čechách (klidně to rozšířím na celé Česko, aby se Moraváci neurazili) jako doma. To neznamená, že je tu všechno perfektní, ale prostě jen to, že moje kořeny patří sem. Nejsme dokonalí, co se týče pořádku či nepořádku, tak si stojíme asi tak někde uprostřed - ve srovnání třeba s Itálií nebo Řeckem (s více státy na jihu nemám zkušenosti), na tom nejsme až tak zle. A tak bych mohla pokračovat - zkrátka jsme takoví prostřední Středoevropani. A jestli někdo brblá, že tam či onde se mají líp, tak kecá, všude je něco...R^:-)

3 0
možnosti

To máš pravdu, Pavlo. Všude je něco. Jenže ti, co brblají zpravidla nikde nebyli a maj to jen z filmů. Díky za komentář a měj se fajn:-)

0 0
možnosti

Tak mně na stará kolena vadí ztráta "českosti" prostředí. Asi v Praze je to nejhorší (a to vylučuji turismus).

0 0
možnosti

Praha se stává kosmopolitní. Díky za komentář:)

0 0
možnosti

Hlavní myšlenka: ,,Aby bylo mezi lidma dobře."

Vypůjčil jsem si zde Vaši větu. Aby u nás v České republice bylo dobře, měli bychom si zde udělat pořádek. Za 27 let nedokázali neschopní chlapci sjednat nápravu ani v zemském uspořádání, naopak provedli paskvil s krajským rozdělením. My se na Moravě cítíme fajn, chápete? A nikdy se nechceme "odtrhnout", jak to podsouvají rozdělovači...

1 0
možnosti

Čímž potvrdili, že vládnout neumí, či spíš nechtějí umět...

Taky se cítím na Moravě dobře:)

0 0
možnosti

Pěkně jsi to napsal, Romane. A potvrdil, že jiný kraj, jiný mrav. Mě jsou ty severské země taky sympatické:-))

V Čechách je dobře, jen kdyby tu nebyly ty vosy (parlamentní) :-D: -D

2 0
možnosti

Maruško díky za komentář a měj se moc fajn:-)

0 0
možnosti

D40a27v91i75d 89V78l23k

6. 6. 2017 18:20

Máme se tu krááásně

3 0
možnosti

To jo! A na tom Severu.....:-)

1 0
možnosti

Tak, vsude je neco. Neco hodne dobreho a neco spatneho. V Nemecku je cistejc, vice se za praci plati, ale v Cesku se dycha volneji. To asi tim bordelem, Mensi bordel dela zivot snesitelnejsi. :-)

1 0
možnosti

Spíš menší buzerace:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 16,63
  • Průměrná čtenost 716x
Žít a nechat žít.