Diskuse

Ale himbajs, pane Čermáku!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky Jitko, hezkej den:-)

0 0
možnosti

Žádné příručky, příkazy a ani certifikát či diplom nikoho nenaučí jak být dobrým rodičem, pedagogem, vychovatelem. Poctivě si přiznám jako Ty Romane, že to taky moc nevím, snad jen působit dobrým příkladem a s láskou být autoritou i partnerem zároveň. Spíš tu hrají větší roli přirozenost, cit, intuice a rovnost, upřímnost. Hezký článek (vlastně oba dva - Tvoje):-)

1 0
možnosti

Honzo, máš pravdu, taky mi připadá, že v těch skautských a podobných oddílech to někdy moc "žerou" na bázi téměř vojenského drilu a "rádoby-pravomocí." Díky za čtení a hezký den:-)

0 0
možnosti

J44a84r59a 26R64a20n96k

15. 3. 2017 23:43

Cetla jsem nekolik "konspiraci" pana Cermaka a dite bych mu asi nesverila:-)

1 0
možnosti

Díky Jaro, taky by mě nenalákal k svěření dětí.

0 0
možnosti
Foto

Děti a mládež se musí přijatelným a žádoucím vzorcům chování teprve naučit - od koho jiného než od dospělých. Příkazy v tomhle směru nefungují, dospělák by měl děcka systematicky vést a motivovat vlastním příkladem. Taky je třeba neustále vysvětlovat proč je tohle správně a tamto špatně. Je to fuška.

Romane, díky za tenhle článek.R^:-)

4 0
možnosti

Díky Pavlo za komentář a hezký den:-)

0 0
možnosti

Naprostý souhlas.

1 0
možnosti

Blogy bez diskuze nečtu. Když si někdo postaví hospodu na mýtince, tak respektuju jeho misantropii a nelezu mu tam.

4 0
možnosti
Foto

... srdce a mravy děti mají vidět nenásilně v přímém přenosu... a to třeba tak, že se na Skautu holt pozná o jednu kytku méně a něco se o přírodě maličko ošidí, ale sedět s dětmi a povídat... a rozebírat a ukazovat náhledy a hlavně v duchu té proklamované lásky neodsoudit, nepranýřovat, učit odpuštění a učit děti vidět věci nebo dotyčného globálněji... bohužel, znám pár dětí, kterým ze Skauta přibyla i zkušenost, že věci jsou formální a leccos se nevidí a leccos se zas fanaticky přežene. Zaťatý mladý nadšenec v roli vedoucího je milá věc, ale kolikrát není nad vyzrálého staršího chlapa nad věcí.:-)Romane, pozdraveníR^

2 0
možnosti

Přesně tak, Radko, už jsem to psal Honzovi výše:-) Díky za komentář a měj se fajn:-)

0 0
možnosti

Romane, napsal jsi to perfektněR^ S dětmi je třeba zacházet na úrovni jejich věku. To by ten, kdo dělá vedoucího kdekoliv s dětmi, měl vědět

4 0
možnosti

Hlavně se umět vcítit do jejich myšlení. Klidně se přiznám, že se na to moc necítím a nemám ambice vychovatele. Maruško, díky za komentář:-)

1 0
možnosti

;-O Pátým, pádem voláme8-o8-o8-o

0 0
možnosti