Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Král je od Boha a prezident od lidí. Kdo se umí modlit, tak má jasno. Kdo ne, musí také věřit, ovšem většině věřících by mělo být jasné, že jejich problémy za ně král ani prezident nevyřeší.

Tedy jak pravil Mohamed : "Důvěřuj Alláhovi, ale napřed si uvaž velblouda !";-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Hm...myslím, že možnost prokázat, že "to s námi" myslí dobře, už měl v politice dost dlouho. Bohužel výsledek se imho fakt nedá hodnotit jako "myslí to s námi dobře".

2 0
možnosti

Na tom něco je, demokracie nepadá z nebe a z lidí svázaných totalitou se přes noc nestanou demokraté. Většina se opravdu snaží a jde to ztuha a někteří zůstávají na pozicích. Vychází mi, že na praktikování demokracie je potřeba generační výměna a určitě ne jen jedna. Universální návod neexistuje, ale chybami se člověk učí. Tentokrát při použití demokracie máme velkou šanci chybu neudělat, starý styl vládnutí formou zneužívání svěřené funkce můžeme odsunout do zapomnění a nový styl, méně agresivní, můžeme podpořit. Nemusí to být zrovna světová extra třída, ale i zlepšení o 50% znamená stoprocentní pokrok. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Je tu problém. Máme tu mladší občany, kteří už minulý režim nezažili, a stejně jim to k rozumu nepomohlo.

Jan Zábrana napsal ve svých pamětech, že "...demokracie potřebuje lidi vyspělé..." jako reakci na volby v r. 1946. A tehdy přeci občané nebyli infiltrováni bolševismem! Já se obávám, že jistá skupina občanů prostě pro demokracii v dohledné době nikdy nedoroste. V zemích, kde vývoj nebyl přerván zásahem z venku (u nás na 40 let), se stejně taková skupina vyskytuje, jen snad v menší míře.

Zkuste se zamyslet nad tím, že (jak se tu psalo) třetina studentů nesloží maturitu. Proč? Já maturoval v r. 1962 a reparát dělali snad dva lidi (ze třiceti). Co se to stalo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 23,29
  • Průměrná čtenost 716x
Žít a nechat žít.