Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Současná světová politická scéna je složená z nevýrazných a necharismatických osobností.... Vzpomeňme na osmdesátá a devadesátá léta - Reagan,Thatcherová, Kohl, Mitterant, Jan Pavel II. a Gorbačov... A nyní dosaďme ty současné-Obama, Cameron, Merkelová, Hollande, František a Putin. Poslední dva se vymykají, ti charismatičtí jsou, ale...

1 0
možnosti
RE

Pravdaže. Koledujeme si o to, že se ukáže někdo charismatický, ale.....

0 0
možnosti
Foto

Churchill nám nechybí, zato Cromwell ano!

1 0
možnosti
JS

J73a79n 71S97o44u47č27e82k

5. 2. 2016 6:55

Bruselští byrokraté nikdy nepřipustí, aby se někdo, jako Churchill objevil. Protože ten by je , jako svůj první počin, musel zákonitě na minutu vyházet.

1 0
možnosti

Obvyklá iluze, že se objeví zachránce na bílém koni.

0 0
možnosti
KT

Chybí nejen Churchill, ale i odvaha zvolit si takové představitele, kteří budou hájit naši vlast a její obyvatele.

0 0
možnosti

Indiáni měli mírového a válečného náčelníka. Každý měl jiné kvality. Churchill je válečný náčelník a já bych ho nechtěl v době míru. To už spíše železnou lady.

.

Co se Vašeho úvodu týče, planeta není přelidněná, bohatých lidí je hodně (ale to neznamená, že nemohou závidět těm superbohatým), těch skutečně chudých určitě není nadpoloviční většina a svět určitě není v pohybu. Jen do jednoho kontinentu přichází více migrantů než obvykle.

0 1
možnosti
MV

mam takovej dojem, ze lidem v Cesku nekdo jako Churchill nechybi, ale hned si vsimnou, kdyz v regalu chybi nejaky levnejsi pomazankovy maslo

5 1
možnosti
Foto

Podle EU není pomazánkové máslo máslem, prosím neuvádějte nás v omyl ;-)

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane, osobne bych pridal jmeno Charlese de Gaulla. Jeho vytvoreni pate republiky dalo Francii stabilitu. V mem presvedceni to nedotahl v organizaci statu do konce, ale dostava ode mne kredit za system, ktery Evropa nezna. Dal zaklad pro hledani "novych Churchillu". Dnes Evropa ma systemy, ktere nedovoli noveho Churchilla najit. Bud maji kostitucni monarchii (hlava statu je dana) a nebo system bez silneho predstavitele statu, tedy parlamentni demokracii. Ukazkou je politicka organizace statu v CR. Prevzata z obdobi Rakouska/Uherska, kdy ta rozhodujici osobnost nahore byl CISAR. Ceskoslovensko a i CR prevzala tento system. Dusledky citime dodnes.

0 0
možnosti
RE

Francie za de Gaulla nebyla parlamentní demokracie a Británie za Churchilla konstituční monarchie?

1 0
možnosti
JT

R^ Ještě byste mohl přidat M. Gándhího, k tomu Churchilovi: někteří se do jeho role pasují, či jsou některými pasováni. Krom klimatických změn je to celé jen o hlouposti, chamtivosti, strachu. A zatím jsou hlavně prachy: zbraně, ropa, převaděčství a kdo ho má většího. Ach jo.

1 0
možnosti
RE

Jo, na toho jsem zapomněl!!.. Když on byl takovej nenápadnej:)) Snad ten příští "samet" bude už i se změnou myšlení:)

0 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. Vaše kvalita života je nepředstavitelně lepší, než byla před 100 lety u bohatých. To co nás dnes ničí je stát a systém demokracie na státní úrovni.

0 0
možnosti
SB

Chybí nám Churchill?

Velice o tom pochybuji. V EU je přes půl miliardy lidí a je naprosto bezpochyby, že by se mezi nimi určitě řada politiků Churchillova formátu našla. Při veškeré úctě k tomuto gigantovi britských dějin je jasné, že takoví lidé se rodí ve všech dobách a že musí stovkami milionů občanů EU zákonitě musí být i dnes. Mezi stovkami milionů lidí se vždy najdou jedinci naprosto všech kategorií: Od nejhorších kriminálních živlů, alkoholiků, povalečů, řadových občanů, pracovitých dělníků, schopných vynálezců a zlepšovatelů až po Churchilly.

Problém je někde úplně jinde: Dnes by lidé nezvolili politika, který by řekl, že jim může slíbit jen krev, pot a slzy. Dnes lidé volí populisty, kteří slíbí, že EU bude ráj na Zemi, a kteří slíbí tu a tu sociální podporu a tu a tu úlevu od povinností.

Ono to nejde plakat po politicích typu Churchilla a volit politiky typu Sobotky nebo Merkel.

5 0
možnosti
Foto

Nepotřebujeme ani populisty ale ani ty Churchilly. Největší politickou svobodu získáme jedině tak, že nám nikdo nebude smět ze zákona brát náš majetek.

0 2
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 23,29
  • Průměrná čtenost 716x
Žít a nechat žít.