Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Náhodou, za komunistů bylo krásně.Šly jste si koupit šaty, byly tam maximálně dvoje. Teď aby se člověk rozhodoval mezi asi padesáti druhy. U bot je to podobné, u ostatního zboží také.Myslela za nás strana a vláda. Zlatí komunisti;-D;-D;-D

4 0
možnosti
MK

A nebo také žádné. Když moje sestra šla do tanečních, tak táta s ní projezdil několik okresů  než sehnali boty. Když rodiče kupovali mrazák (pultový), tak jeli až do Bratislavy.

2 0
možnosti
MK

Jinak za mne karma. Pamatuji si jak mamka dělala takzvané křesné placky, což byla mouka s vodou a solí, peklo se to na kamnech a k tomu bílá káva 70 let. Křesné placky asi dnes už nikomu nic neřeknou.

5 0
možnosti
RE

Díky za karmu i recept. To jsou určitě ty jednoduché placky, co dělali někde u řeky pod Zlatou Korunou a moje přítelkyně se na ně vždy těšila a oni už je tam nikdy neměli:-)

2 0
možnosti
Foto

KARMA!

A přidám jednu naši oblíbenou zábavu : sr...  bolševika. Kytary se k tomu hodily výborně - bigbít, hudba dekadentního západu!

3 0
možnosti
RE

Díky! On stačil i Kryl...

2 0
možnosti
MR

M53i78l49a86n 94R32a68d32e29k

10. 12. 2014 16:52

KARMA, ja si take pamatuju tu kouzelnou dobu, a ty kouzelne zarikavadla, jako kdyz tata prinesl v aktovce tri balicky toaletaku, ty tvrde, pamatujete ? a mama spraskla ruce "probohatatokdestosehnal?" a nebo ty fronty za kazdeho pocasi, nekolikahodinoveho, na vsechno mozne, a ty krasne masny! To uz dnes mladi neznaji, takova cistota! Bile kachlicky, haky, a nanejvys tam viselo deset burtu, a jinak krasne cisto a uklizeno, po mase ani stopa.

A ta lidova tvorivost! Vsechno si clovek vyrobil sam, i pastu na zuby, vse se silo doma, to byla krasa.

5 1
možnosti
RE

Pamatuji ještě skládaný toaleťák(je na tom videu) Jinak DíKY! Bylo to takové zavzpomínání s nadsázkou, mělo to své kouzlo, ale radši bych to nevracel:-)

4 0
možnosti
JS

Pane Indr, mám určité pochybnosti, že jste za totality žil v této republice. V té době se nikdo nemusel živit polévkou z masoxu a sytit se pouze jablky. Řada lidí sice nesměla vykonávat práci na kterou měli kvalifikaci, každý musel pracovat, ale každý měl kde bydlet a za svůj plat uživil, i když bídně, rodinu. Ovšem nesměl jechtat proti režimu, za to byl kriminál. Ovšem ani tehdy jeho rodina neumírala hladem.

2 4
možnosti
MR

M51i20l10a88n 39R92a27d35e55k

10. 12. 2014 16:55

pane Slavicku, jak kdo. Byli dokonce i bezdomovci, sice to nebyla vina rezimu, to jsou lide dusevne postizeni, ale tenkrat je zavirali do lochu. A byli rodiny ktere na tom byly opravdu spatne, v padesatych letech skoro kazdy, zelenina nebyla, a kdo nemel pribuzne na vsi se zahradkou ten byl na tom mizerne. Pak se to zlepsilo, ale z masoxu vim ze se hodne polevka delala, maso byvalo dost dlouho spise luxusem.

3 0
možnosti
Foto

Písnička od XindlaX je geniálníR^

1 0
možnosti
RE

Věděl jsem, že to s ním vylepším!!:-):-))

1 0
možnosti
Foto

Dobrý Romane, máš tam karmici ;-DR^;-D

4 0
možnosti
RE

Však Ty za toho Lennona taky!!R^

0 0
možnosti
DP

D67a12d50a57k 72P11e49t74r

10. 12. 2014 12:30

Každodenně vidím z okna na tři skupiny kontejnerů. První parta hledá potraviny a něco hodnotného za svitu baterky od páté ráno. Poslední výprava za tím stejným, končí pozdě večer, opět za  umělého osvětlení. Nic to nedokazuje, tak jako vaše masoxová polévka s moukou za jednu Kčs.

1 3
možnosti
RE

Nechci nic dokazovat, jenom pobavit, potěšit, zavzpomínat....

2 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 23,29
  • Průměrná čtenost 716x
Žít a nechat žít.