Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Touto salámovou metodou se zhoršuje životní úroven nás všech, a někteří si to dokonce pochvalují...8-o

0 1
možnosti

O65t77a 30T40e66s14a77ř

6. 11. 2014 13:08

Bohužel, ty buzerace se množí téměř geometrickou řadou. Kromě Vašich již zmíněných buzeračních povinností je tu řada dalších jako povinné nošení výstražných prvků, povinné každoroční prohlídky komínů, energetické štítky, kterým stejně nikdo nerozumí, povinné zametání sněhu z auta, povinné přezouvání pneumatik, povinné svícení v parném slunečním dni, zákaz žárovek které alespoň trochu rozumně svítí a další nesmysly se vymýšlí jako třeba zákaz prodeje o nedělích a svátcích. To vede pouze k jedinému. Lidi začnou tyhle nesmysly jednoduše ignorovat. Opravdu tohle k normálnímu životu potřebujeme?

6 0
možnosti

Někteří lidé si holt myslí, že pomocí zákazů a příkazů se lze dobabrat k všeobecnému štěstí.

2 0
možnosti

Všechny, doslova všechny povinnosti majitele vozu jsou jen způsob, jak donutit majitele vozu utrácet. Snad jen povinné ručení uznávám jako rozumné opatření, protože při stavu našeho právního systému je prakticky nemožné vyrazi z pachatele náhradu škody. A asi bych si toto pojištění platila, i kdyby povinné nebylo. Ale stejně na něj doplácejí řidiči, kteří nikomu nikdy škodu nezpůsobili, včetně toho, že na takových řidičích se pojišťovna hojí i za ty, kteří naopak způsobují škody čast nebo vysoké.

Jinak všechny ty technické prohlídky, povinná výbava, výměny pneumatik atd. atd. jsou jen zvůlí státních úředníků. Policie místo aby stíhala řidiče, kteří se dopustí vážného dopravního přestupku, citýruje "preventivně" snadnou kořist, majitele starších vozů. Už jenom čekám, kdy nějaký úřád přijde s nápadem, že každý majitel ŘP zaplatí každý rok určitou částku (řekněme tři tisíce korun) jako pokutu za do pravní přestupky kterých se určitě dopustil, jenom ho přitom policie nechytla.

6 0
možnosti

R^ To jste trefila přesně.

2 0
možnosti
Foto

Ony i ty STK jsou jen další regulací. Viděl bych jako ideální stav, kdy by to bylo dobrovolné. Ale - v případě, že se způsobí nehoda autem bez STK (resp. autem v nevyhovujícím stavu), tak by byl tvrdší postih, krátilo - případně by zaniklo - pojistné plnění apod.

2 0
možnosti

A prý, že minulý režim byl nejhorší...

1 0
možnosti
Foto

Osvědčením o technickém průkazu mám rozumět co? Malý technický průkaz?

Ten ať si vezmou:-)

2 0
možnosti

Pravda, ono se dnes říká ORV. Osvědčení o registraci vozidla.

0 0
možnosti

Pokud mi seberou techničák, přihodím jim k tomu i občanku. k čemu je dobré být občanem státu, který jen buze*uje a krade a nic lidem neposkytuje a kdejaký přivandrovalec se tu má na dávkách lépe, než rodilý Čech. Ať si strčej české občanství do řiti.

6 0
možnosti

Stav našich silnic je daleko horší než stav našich aut.

To je moc dobrá věta, ta by se měla všem poblitikům připomínat každý den. A policajtům jak-by-smet.

9 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 23,29
  • Průměrná čtenost 716x
Žít a nechat žít.